Mobiliticspas – Oplossing zakelijke mobiliteit

Zakelijk vervoer is een onderwerp dat bedrijven steeds meer bezig houdt. Zo is het voor bedrijven van belang dat ze gaan verduurzamen vanwege nieuwe wet- en regelgeving. Daarnaast zijn de individuele reisbehoeften van werknemers veranderd door nieuwe vormen van vervoer en een toenemende filedruk. Om deze redenen hebben we de Mobiliticspas ontwikkeld, waarmee op eenvoudige wijze gebruik kan worden gemaakt van diverse vormen van vervoer. Hierdoor biedt u uw werknemers de flexibiliteit om te kiezen voor duurzaam vervoer en heeft u meer grip op de reiskosten.

Advies op maat

Mobiliteit van de toekomst

Onze vormen van mobiliteit zijn aan het veranderen. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de CO2 quotum die vanaf 2022 wordt ingevoerd voor bedrijven met meer dan 100 medewerkers. Hierbij mogen bedrijven niet meer dan een bepaalde hoeveelheid CO2 per werknemer uitstoten. Daarnaast zien we de afgelopen jaren een hoop technische innovaties op het gebied van mobiliteit, zoals elektrisch rijden, zelfrijdend vervoer en MAAS (Mobility as a Service). MAAS is een concept waarbij iemand geen voertuig bezit, maar er wel gebruik van kan maken. Al deze ontwikkelingen vragen om flexibel en modern mobiliteitsbeleid.

Mobiliteit van de toekomst - Mobiliticspas

De Mobiliticspas

De Mobiliticspas is een all-in-one pas waarmee gebruik kan worden gemaakt van alle vervoersmiddelen, van openbaar vervoer tot deelvervoer. Met deze betaalpas worden alle vervoerszaken bekostigd, zo ook tanken en parkeren. Via een werkgeversdashboard en een werknemersapp worden alle reisgegevens en kosten inzichtelijk gemaakt.

  Flexibiliteit; inspelen op de individuele reisbehoeften van werknemers

Combineren van vervoer; het is mogelijk om meerdere vervoersmiddelen te combineren in één reis

Duurzaamheid; bieden van duurzame vormen van mobiliteit

Inzicht; alle reiskosten in één overzicht

Mobiliteitsoplossingen 

Met de Mobiliticspas kan eenvoudig gebruik worden gemaakt van verschillende vormen van vervoer. De kosten van alle voertuigen komen op één rekening. Hierdoor is het aan het einde van de maand in een oogopslag duidelijk hoeveel er is uitgegeven en waaraan. De verschillende mobiliteitsoplossingen die de Mobiliticspas biedt, zijn:

Auto 

Met de Mobiliticspas kan gebruik worden gemaakt van auto’s, zowel op fossiele brandstoffen als elektrisch. Hoe iemand gebruik kan maken van een auto kan door de werkgever zelf worden bepaald. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een deelauto maar ook door middel van poolauto’s. Ook kunnen de kosten rondom het gebruik van een (eigen) auto worden bekostigd met de Mobiliticspas.

Deelauto

Met de Mobiliticspas kan er gekozen worden om gebruik te maken van één van de deelauto’s van Greenwheels. Greenwheels is een landelijk platform die door heel Nederland meer dan 1.000 deelauto’s heeft staan. Het reserveren van een auto kan eenvoudig via de Greenwheels app. Deze auto kan vervolgens geopend worden door middel van de Mobiliticspas.

 


Poolauto’s 

Ook is het mogelijk om de poolauto’s van uw organisatie te koppelen aan het Mobilitics systeem. Hiermee kunnen de werknemers een poolauto reserveren via de app. Doordat de auto te openen en sluiten is met de pas wordt sleutelbeheer verleden tijd. 

Tanken 

Met de Mobiliticspas kunnen werknemers tanken bij ruim 4.000 tankstations in Nederland. Hierbij kunt u tankstations en brandstoffen uitsluiten, wanneer u bijvoorbeeld niet wilt dat uw werknemers langs de snelweg tanken. Verder heeft u ook de mogelijkheid om uw werknemers gebruik te laten maken van de wasstraat en om het CO2 compensatieprogramma te ondersteunen.

Elektrisch laden 

Wanneer uw werknemers een elektrische of hybride auto gebruiken kan de auto elektrisch geladen worden met de Mobiliticspas. Om hier gebruik van te maken krijgen werknemers een laadsleutelhanger die gekoppeld is aan zijn Mobiliticspas. Op deze manier kan een andere collega ook gebruik maken van de auto.

Parkeren 

Met de Mobiliticspas kan door middel van de Yellowbrick app betaald worden op straat. Ook is het mogelijk om met de Mobiliticspas in alle Q-park parkeergarages en P+R locaties te parkeren.

Fiets

Met de Mobiliticspas kan gebruik worden gemaakt van de OV-fiets. Ook het stallen van de fiets is een mogelijkheid die bekostigd kan worden met de pas. Daarnaast kan ook gekozen worden voor een Swapfiets. Dit is een abonnement waarbij uw werknemer voor een vast bedrag per maand altijd een werkende fiets tot zijn beschikking krijgt. Wanneer de fiets kapot is dan repareert Swapfiets de fiets. Als dit niet binnen 10 minuten mogelijk is dan krijgt de werknemer een andere werkende fiets mee.

Openbaar vervoer

Werknemers kunnen de Mobiliticspas op dezelfde manier gebruiken als de OV-chipkaart. Wanneer hij wil reizen met de pas kan hij eenvoudig in- en uitchecken bij alle soorten van openbaar vervoer: trein, bus, metro, tram, veerpond, etc. Hierbij hoeft de werknemer zich geen zorgen te maken over zijn saldo. Wij zorgen ervoor dat het saldo op de kaart automatisch wordt aangevuld.

De kosten die een werknemer betaald aan het OV met de Mobiliticspas zijn gunstiger dan met zijn OV-chipkaart. Daarom kunt u er ook voor kiezen om uw medewerker privé met de Mobiliticspas te laten reizen en dit bedrag vervolgens terug te laten betalen.


Taxi 

Daarnaast is het ook mogelijk om met de Mobiliticspas gebruik te maken van een taxi. Deze kan eenvoudig gereserveerd worden via de Taxitender app. De kosten worden achteraf verrekend met Mobilitics. Dit scheelt een hoop gedoe met in de taxi betalen. 

Mobiliteitsbudget 

De Mobiliticspas is zowel te gebruiken met als zonder mobiliteitsbudget. Een mobiliteitsbudget is een vast bedrag per maand dat een werknemer tot zijn beschikking krijgt voor zijn werkverkeer. Wanneer de werknemer geld overhoudt van het mobiliteitsbudget dan mag hij dit zelf houden. Wanneer de werknemer geld tekort komt aan het einde van de maand dan kan ervoor gekozen worden om de werknemer dit zelf te laten betalen. Daarnaast kan er ook gekozen worden om de Mobiliticspas te gebruiken zonder mobiliteitsbudget. Hierbij zijn de gemaakte reiskosten voor de werkgever. Hoe u dit precies wil inrichten stemmen we graag in een persoonlijk gesprek met u af.

Inzicht in het gebruik van zakelijke vervoer 

Door middel van de mobiliteitssoftware die gebonden is aan de Mobiliticspas krijgt u inzicht in de reiskosten van uw medewerkers. Hierbij worden alle reiskosten overzichtelijk weergegeven in één overzicht. Daarnaast kunt u ook alle details van de reizen inzien. Hierdoor weet u dus ook precies hoeveel CO2 uw werknemers uitstoten, waardoor u bent voorbereid op het CO2 quotum dat in 2022 wordt ingevoerd. 

Advies op maat

Bent u benieuwd wat Mobilitics voor uw organisatie kunnen betekenen? Wij geven altijd een advies op maat, waarbij gekeken wordt naar de wensen en behoeften van uw organisatie. Zo is het mogelijk om maar één type vervoersmiddel aan te bieden, restricties te stellen of gebruik te maken van eigen vervoersmiddelen. We bespreken de mogelijkheden graag met u. Vul onderstaand formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug voor een afspraak!

Contactformulier