Laden versus tanken

Veel mensen worden afgeschrikt van de wachttijd van het opladen van elektrische auto’s. Dit kan voor velen een reden zijn om geen EV te nemen. Het opladen van een accu duurt namelijk een stuk langer dan tanken van benzine of diesel. Met snelladen duurt het ongeveer twintig minuten, terwijl u met tanken binnen vier minuten klaar bent. Dat lijkt een groot verschil, toch?

Het grote verschil tussen laden en tanken is dat u voor benzine of diesel altijd langs een tankstation moet. Een elektrische auto kan ook thuis of op kantoor geladen worden. Dit kost dus geen extra tijd op de weg. Alleen wanneer u in één keer verder rijdt dan de actieradius, bent u tijd kwijt om langs een laadpaal te wachten. De actieradiussen van moderne elektrische auto's zijn al veel groter geworden, vaak 250 kilometer. Na zoveel kilometer is het toch al verstandig om een pauze te nemen. 

Een elektrische auto wordt vooral thuis of op werk opgeladen. Uiteindelijk wordt er gemiddeld 10% van uw gereden kilometers langs de weg opgeladen. Terwijl een brandstofauto altijd langs de kant van de weg staat om getankt te worden. Uiteindelijk sta je met een brandstofauto dus twee keer zo lang langs de kant. 

Door de ontwikkelingen van de accu’s kunnen elektrische auto’s steeds sneller opladen en langer rijden. Zo sta je steeds minder en korter langs de weg om te laden. Het laden duurt inderdaad langer dan tanken, maar je staat uiteindelijk minder lang stil langs de kant van de weg.

Heeft u interesse in een laadstation in uw wagenpark? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op