Nederland fietsland

Uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid is gebleken dat ruim een kwart van de verplaatsingen die in Nederland plaatsvinden, de fiets hier het vervoersmiddel is. Verder toont het onderzoek aan dat Nederland met 1,3 rijwielen per persoon nummer één fietsland zijn, waarop Denemarken (0,8), Japan (0,6), België (0,5) en China (0,4) volgen.

Nederlanders zijn niet alleen weg van de normale trapfiets, maar ook de fiets met trapondersteuning maakt zijn debuut. Onder de doelgroep 12-50 jaar is het aandeel het meest gestegen met 16% van de e-fietskilometers in 2019 in tegenstelling tot 25% in dit jaar. De reden hiervan is volgens Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid dat de e-bike een nieuw vervoersmiddel is tussen woon-werkverkeer.

De mobiliteitsbehoefte is dynamisch en ontwikkeld volop. De leasefiets/fiets van de zaak is een interessant component. De leasefiets is een fiscaal aantrekkelijke optie voor werkgevers en uiteraard een stimulans voor een gezonde lifestyle. Mobilitics brengt diverse vormen van Mobiliteit samen, waaronder de leasefiets/fiets van de zaak. Naast de leasefiets biedt Mobilitcs meer diensten zoals mobiliteitspassen en laadoplossingen.

In het interview met Lot Peels, accountmanager Mobilitics, in het Port of Business magazine komt dit ook duidelijk aan bod, zo geeft zij aan: “De fiets van de zaak/leasefiets biedt zowel voor de werkgever als voor de berijder sowieso veel fiscale voordelen en met de Mobilitcs pas kan er tevens gebruik gemaakt worden van het OV, bijvoorbeeld bij regen. Als extra service kunnen de berijders eenvoudig een fiets kiezen/in het portaal via www.ikwilmobiliteit.nl.” 

Het interview met Lot Peels over Mobilitcs lezen? Klik hier.