Alle personenauto’s en bestelwagens uitstootvrij in 2035

Recent heeft de Europese Commissie een nieuwe reeks klimaatwetten gepresenteerd. Deze nieuwe klimaatwetten moeten ervoor zorgen dat de EU in 2030 40 procent van zijn energie duurzaam opwekt en 55 procent minder CO2 uitstoot. In 2035 moeten bovendien alle nieuwe personenauto’s en bestelwagens uitstootvrij zijn. personenauto’s en bestelwagens mogen vanaf dit moment dus geen benzine- of dieselmotor meer bevatten.

De maatregelen, onder de noemen ‘Fit for 55’, is onderdeel van de Europese Green Deal. De komende tien jaar zijn  allesbepalend in de strijd tegen de klimaat- en biodiversiteitscrises. “De Europese Unie heeft ambitieuze doelstellingen vastgesteld en we presenteren nu hoe we deze doelstellingen kunnen verwezenlijken.” - Aldus Frans Timmermans, uitvoerend vicevoorzitter voor de Europese Green Deal. 

De gekozen beleidsmix is volgens Eurocommissaris Timmermans een zorgvuldige balans tussen beprijzen, doelen, regels en ondersteunende maatregelen. De implementatie van de verschillende plannen zal nog enkele jaren op zich laten wachten. De eerste horde voor Timmermans en zijn Green Deal zijn de onderhandelingen met het Europees Parlement en de Europese Raad die na de zomer van start gaan.

Onderstaande tabel bevat de belangrijkste doelen voor mobiliteit en transport.

Benieuwd wat Mobilitics voor u kan betekenen?

Neem contact op