Skip to main content

Mobiliteitsbudget

Het mobiliteitsbudget wordt door steeds meer bedrijven beschikbaar gesteld aan hun medewerkers, en dat is niet zonder reden. mu alternatieve vormen van vervoer populairder worden, biedt het mobiliteitsbudget een mogelijkheid om in te spelen op de individuele reisbehoeften van medewerkers. de software van Mobilitics helpt u met het hanteren van een mobiliteitsbudget binnen uw organisatie.

Lees meer over onze mobiliteitssoftware

 

Wat is het mobiliteitsbudget? 

Het mobiliteitsbudget is een bedrag wat werkgevers aan hun medewerkers beschikbaar kunnen stellen, om zo hun reiskosten te dekken. Dit geldt zowel voor woon-werkverkeer als voor andere zakelijke ritten naar een klant of relatie. De exacte invulling van het mobiliteitsbudget is aan de werkgever. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een vast bedrag per maand. Het geld wat niet gebruikt wordt mag de werknemer houden of opsparen, voor bijvoorbeeld een vakantieauto. Is er budget tekort? Dan dient de werknemer dit zelf bij te dragen.

Meer informatie? Kom in contact

Voordelen mobiliteitsvergoeding werkgever 

De mobiliteitsvergoeding is niet alleen voor de werknemer aantrekkelijk, maar ook zeker voor de werkgever. We hebben de voordelen voor u op een rijtje gezet:

Inspelen op de individuele reisbehoeften van werknemers
Door middel van het mobiliteitsbudget kunnen werknemers zelf bepalen hoe ze naar hun werk komen. Daarnaast biedt het ook een stukje flexibiliteit. Waar men voorheen alleen gebruik kon maken van het openbaar vervoer of van de auto, kan een werknemer met het mobiliteitsbudget verschillende vervoersmiddelen combineren.

Kosten worden beter beheersbaar voor de werkgever
De hoogte van het mobiliteitsbudget worden bepaald door de werkgever. Zo weet u vooraf precies wat u per maand kwijt bent aan reiskosten. Werknemers worden hiermee bewust gemaakt van hun reisgedrag en gestimuleerd om kostenefficiënt te reizen. Hierdoor liggen de reiskosten aanzienlijk lager dan voorheen.

Verduurzamen van het bedrijf
De wetgeving rondom zakelijke mobiliteit is aan het veranderen. Er wordt van bedrijven verwacht dat ze gaan verduurzamen. In 2022 krijgen bedrijven met meer dan 100 werknemers een CO2 quotum Dit is een limiet voor de hoeveelheid CO2 die per werknemer uitgestoten mag worden. Door middel van het mobiliteitsbudget worden werknemers gestimuleerd om gebruik te maken van duurzamere vormen van vervoer.

Inzicht in het mobiliteitsbudget 

Het besteden van het mobiliteitsbudget kan echter al snel ingewikkeld worden voor een werknemer. Denk bijvoorbeeld aan een werknemer die verschillende vervoersmiddelen wil combineren. Het inzichtelijk maken van alle reiskosten zorgt dan voor een hoop administratie. De Mobiliticspas biedt hierin de oplossing. De Mobiliticspas is een betaalmiddel voor alle vormen van vervoer. De software die aan de pas gekoppeld is, biedt vervolgens inzicht in de reisgegevens en -kosten.

De Mobiliticspas 

Met de Mobiliticspas kan gebruik worden gemaakt van alle vormen van vervoer, zoals bijvoorbeeld het Openbaar Vervoer en deelvervoer. Daarnaast kunnen alle kosten die bij het vervoer komen kijken met de Mobiliticspas betaald worden, zoals bijvoorbeeld parkeren en tanken. De werkgever kan ervoor kiezen om de Mobiliticspas wel of niet te koppelen aan een mobiliteitsvergoeding. De exacte invulling, beschikbaar budget en restricties kunnen wij, in overleg met u, naar wens inrichten.  

Meer over onze laadpas

De Mobilitics portal 

De software van Mobilitics is tweeledig. Het biedt zowel een werknemers- als een werkgeversportal.

Werkgeversportal

De werkgeversportal geeft een werkgever inzicht in de besteding van het mobiliteitsbudget van de medewerkers.

  • Inzicht op detailniveau in zakelijke en woon-werk reizen van medewerkers
  • Inzicht in overschrijvingen van het mobiliteitsbudget (wanneer van toepassing)
  • Inzicht in de CO2 uitstoot per werknemer

Werknemersportal 

De werknemersportal is inzichtelijk via de app of webportal. Zo heeft de medewerker een actueel inzicht in hoeveel budget hij/zij nog over heeft en waar het budget aan besteed is.

  • Actuele status mobiliteitsbudget
  • Inzicht in alle reizen en bijbehorende kosten
  • Classificering van reizen als zakelijk of privé
  • Routeplanner waarbij gebruik gemaakt kan worden van meerdere voertuigen

Advies op maat

Bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Wij geven u graag advies over het inrichten van het mobiliteitsbudget. Ook kunnen we u voorzien van een gepersonaliseerd dashboard, waarmee u inzicht krijgt in het mobiliteitsbudget van uw werknemers. Vul onderstaand formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk om een afspraak in te plannen! 

Contactformulier

Wij gebruiken cookies bijvoorbeeld om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Bij akkoord geef je ons toestemming voor het gebruik van noodzakelijke, functionele en optimale cookies op onze website.