Duurzame mobiliteit

Werkverkeer is een grote boosdoener op het gebied van CO2 uitstoot. Dat is niet gek, want meer dan de helft van de gereden kilometers is op dit moment werkgerelateerd. Bedrijven kunnen de CO2 uitstoot flink terugbrengen door hun wagenpark te verduurzamen en medewerkers op een duurzamere manier te laten reizen. Om deze reden zijn er in het Klimaatakkoord 2030 maatregelen getroffen die grote bedrijven dwingen hun CO2 uitstoot te reduceren. Op deze pagina leggen we uit wat uw organisatie kan doen om de CO2 uitstoot te reduceren. 

Klimaatakkoord 2030: verduurzaming personenmobiliteit

In het Klimaatakkoord 2030 is het doel gesteld om 8 miljard zakelijke (auto)kilometers minder te rijden in 2030. Om dit te bewerkstelligen zijn er een aantal maatregelen getroffen. Een belangrijke maatregel is een CO2 quota voor bedrijven met meer dan 100 werknemers. Dit betekent dat zij een maximale hoeveelheid CO2 per werknemer mogen uitstoten. 

Lees meer over de CO2 quota

 

Duurzaam vervoer

Wilt u het mobiliteitsbeleid van uw organisatie verduurzamen door het aanbieden van duurzaam vervoer? Wij geven u een aantal mobiliteitsoplossingen die u hierbij kunnen helpen.

Verduurzamen van het wagenpark

Allereerst kunt u kijken naar wat voor voertuigen u op dit moment in huis heeft. Wanneer dit veel voertuigen op fossiele brandstoffen zijn, dan kunt u ze vervangen door elektrische vervoersmiddelen of fietsen. Ook kunt u kiezen voor vervoersmiddelen die gedeeld worden zoals bijvoorbeeld bij poolvervoer.

Hiervoor is het van belang dat u inzicht krijgt in uw volledige wagenpark. De software van Mobilitics kan u hierbij helpen. Door middel van onze software krijgt u gedetailleerd inzicht in alle voertuigen en weet u precies welke auto’s u het beste kunt vervangen.

Lees meer over onze
wagenparkbeheer software

 

Alternatieve vormen van vervoer bieden

Sommige bedrijven bieden hun werknemers nog steeds enkel de mogelijkheid om met de auto naar het werk te reizen. Echter is dit voor de werknemer niet altijd de snelste manier van reizen door alle nieuwe reisvormen en de toegenomen filedrukte. In veel gevallen is het tegenwoordig sneller om verschillende vervoersmiddelen te combineren om van A naar B te komen. Daarnaast zijn er nog ontzettend veel andere vormen van vervoer die zorgen voor minder CO2 uitstoot dan de traditionele auto. Denk bijvoorbeeld aan het openbaar vervoer, een fiets van de zaak of fietsabonnement, deelvervoer of poolvervoer.

Gebruik maken van verschillende vormen van vervoer biedt echter voor zowel de werkgever als de werknemer wat obstakels. De werkgever zal namelijk tegen het probleem aan lopen dat de administratie van de reiskosten ingewikkeld wordt. De werknemer zal er tegenaan lopen dat hij/zij verschillende vervoersmiddelen op verschillende wijzen moet vastleggen. De Mobiliticspas biedt de oplossing. Met de all-in-one Mobiliticspas kan gebruik worden gemaakt van alle vormen van vervoer waarbij alle kosten op één rekening komen.

Lees meer over de Mobiliticspas

 

Uw medewerkers een Mobiliteitsbudget bieden

Een mobiliteitsbudget is een vast bedrag per maand dat een werknemer kan gebruiken om zijn werkverkeer te betalen. Indien het volledige bedrag niet besteed wordt, mag de werknemer het restbedrag houden. Is er budget tekort? Dan is het aan de werknemer dit verschil zelf te bekostigen. Het geld wat een werknemer (maandelijks) overhoudt kan bijvoorbeeld gebruikt worden om te sparen voor een specifiek doel. Het mobiliteitsbudget speelt in op de individuele reisbehoeften van de medewerkers en stimuleert de werknemers om gebruik te maken van duurzaam vervoer.

Het beheren van het mobiliteitsbudget is echter niet altijd eenvoudig voor een werknemer. Vooral wanneer hij/zij gebruik maakt van verschillende vormen van vervoer kan het al snel verwarrend worden. Ook hiervoor biedt de Mobiliticspas een oplossing. Met de Mobiliticspas kan het mobiliteitsbudget eenvoudig worden besteed. Met één pas kan gebruik worden gemaakt van alle vormen van vervoer en de kosten daar omheen zoals bijvoorbeeld tanken of parkeren. De kosten van het vervoer zijn vervolgens inzichtelijk in de Mobilitics app. Hier kan de medewerker ook zien hoeveel van het budget hij/zij al verbruikt heeft. Bovendien zijn de kosten ook voor de werkgever inzichtelijk. 

Lees meer over inzicht
in het mobiliteitsbudget

 

Advies op maat

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij kijken altijd samen met u naar de wensen en behoeften van uw organisatie. Zo kunt u ervoor kiezen om wel of geen gebruik te maken van een mobiliteitsbudget en de Mobiliticspas. Daarnaast kan onze software helemaal naar wens worden ingericht. We bespreken de mogelijkheden graag met u. Vul onderstaand formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk om een afspraak in te plannen!

Contactformulier