Skip to main content

ANWB: elektrisch rijden neemt toe

Voor consumenten die van plan zijn een elektrische auto te kopen, is het milieu de grootste beweegreden.

Uit onderzoek van de ANWB Elektrisch Rijden Monitor is gebleken dat 26 procent van de consumenten overweegt om in een tijdsduur van vijf jaar een EV aan te schaffen. Dit in tegelstelling tot vorig jaar toen 20 procent van de consumenten aangaf een EV te overwegen.

Voor het milieu

Onder de consumenten die interesse hebben in een EV geeft 60 procent aan dat de grootste beweegreden het milieu is. Verder geven consumenten aan dat niet meer tanken (32%) en voordelig in gebruik (31%) een reden is voor een eventuele overstap.

De afgelopen jaren is de actieradius van elektrische auto’s gestegen. Doordat de gemiddelde actieradius stijgt vormt dat geen bezwaar meer om elektrisch te rijden. Waar de gemiddelde actieradius van een elektrische auto 260 kilometer (WLTP) was, is dat dit jaar gestegen tot wel 305 kilometer.

Een ander belangrijk aspect is de laadinfrastructuur die zich ook heeft ontwikkeld; In 2019 had Nederland de beschikking over zo’n 48 duizend openbare laadpalen, in 2020 zijn dat er nu 58 duizend. Naast de openbare laadpalen beschikt Nederland nu ook over 381 snel laadstations.

Overweegt u elektrisch rijden en wilt u graag meer informatie over een laadoplossing? Neem dan nu contact met ons op.

Kom in contact

Heeft u interesse in een laadstation in uw wagenpark? 

 

The 'First name' field is required
The 'Last name' field is required
Please enter a valid Email address

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wij gebruiken cookies bijvoorbeeld om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Bij akkoord geef je ons toestemming voor het gebruik van noodzakelijke, functionele en optimale cookies op onze website.