Skip to main content

Wagenparkbeheer software

Het wagenparkbeheer van grote bedrijven wordt steeds ingewikkelder. Desondanks maken veel bedrijven gebruik van een handmatige administratie om het wagenpark te beheren. De software van Mobilitics biedt hierin de oplossing! Met onze fleet manager software krijgt u een gedetailleerd, real-time inzicht in uw gehele wagenpark.

Duurzaam wagenpark 

De laatste jaren zien we het aantal alternatieve vervoersmiddelen groeien. Door de toenemende filedrukte en groeiende hoeveelheid vervoersmiddelen, zien we dat de traditionele auto niet altijd meer de snelste manier is om van A naar B te reizen. Daarom worden veel wagenparken uitgebreid met alternatieve vervoersmiddelen zoals bijvoorbeeld fietsen van de zaak. Dit maakt het wagenparkbeheer echter wel ingewikkelder, waardoor een goede wagenparkbeheer software belangrijker wordt.

Daarnaast worden er steeds meer maatregelen getroffen om zakelijke mobiliteit te verduurzamen. Dit omdat zakelijke vervoer meer dan de helft van het wegvervoer betreft. Om deze reden is in het klimaatakkoord 2030 een CO2 quotum opgenomen voor bedrijven met meer dan 100 werknemers. Om het wagenpark te verduurzamen is inzicht in het wagenpark van belang.

Wagenparkbeheer

Op dit moment hebben veel bedrijven nog een handmatige administratie voor het beheer van hun wagenpark. Echter wordt het wagenpark door bovenstaande ontwikkelingen steeds groter en ingewikkelder. Een goede wagenparkbeheer software die het wagenpark op overzichtelijke wijze weergeeft wordt daarom steeds belangrijker om het overzicht te bewaren. De wagenparkbeheer software van Mobilitics biedt de oplossing!

Fleet manager software 

Door middel van onze fleet manager software, ofwel wagenparkbeheer software, krijgt u gedetailleerd inzicht in uw volledige wagenpark. Zo weet u bijvoorbeeld niet alleen welke voertuigen u in uw bezit heeft, maar krijgt u ook meldingen wanneer er actie moet worden ondernomen rondom een voertuig. Voorheen werd bijvoorbeeld een expiratiedatum van een leaseauto wel eens vergeten, maar dat is met onze wagenparkbeheer software verleden tijd. U krijgt tijdig een seintje wanneer een andere auto mag worden uitgezocht zodat u voldoende tijd heeft om deze te vervangen.

Merk- en dealeronafhankelijk advies 

Ook in het vervangen van de auto biedt onze software hulp. Wij geven u namelijk merk-, leasemaatschappij-, en dealeronafhankelijk advies. U geeft in ons systeem aan van welke leasemaatschappijen u normaliter gebruik maakt en wat de auto maximaal mag kosten. Wanneer de werknemer een nieuwe auto heeft uitgezocht vragen wij voor u offertes op bij deze leasemaatschappijen. Op basis van deze offertes geven wij u een onafhankelijk advies over het gunstigste leasecontract.

Automatisering autorisatie proces 

Verder automatiseert onze software het gehele autorisatieproces rondom het uitzoeken van een nieuwe auto. Wij stemmen samen met u af welke stappen een werknemer moet doorlopen om een nieuwe auto uit te zoeken. Vervolgens kunnen deze stappen in ons systeem digitaal geautoriseerd worden door de bevoegde personen. Dit scheelt een hoop papier werk. Bovendien heeft de werknemer altijd inzicht in de status van het proces, waar dit voorheen vaak niet meer duidelijk voor hem was. 

Door onze software wordt het beheer van uw wagenpark dus een stuk efficiënter en minder tijdrovend. Waarbij relevante stakeholders altijd inzicht hebben in de juiste informatie.

Waarom wagenparkbeheer van Mobilitics? 

  • Facturatie stroom inzichtelijk; factuur controle en overzicht in transacties
  • Real time inzicht in uw wagenpark; aantal auto's, aflopende contracten, actuele aanvragen
  • Data per voertuig en/of medewerker; tankpassen, kilometerregistratie, brandstofverbruik, CO2 uitstoot
  • Pool beheer; inzicht in beschikbare auto's zonder vaste gebruiker
  • Bestelproces leaseauto; geautomatiseerd goedkeuringsproces volgens gewenste richtlijnen
  • Facturatie stroom inzichtelijk; factuur controle en overzicht in transacties

Advies op maat 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Wij maken graag een afspraak om de wensen en behoeften van uw organisatie te bespreken. Op basis hiervan krijgt u van ons een advies op maat. Vul onderstaand formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak in te plannen!

Contactformulier

Wij gebruiken cookies bijvoorbeeld om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Bij akkoord geef je ons toestemming voor het gebruik van noodzakelijke, functionele en optimale cookies op onze website.