Skip to main content

Audi stopt met het ontwikkelen van eigen benzine- en dieselmotoren

Audi CEO Markus Duesmann bevestigd dat Audi stopt met het ontwikkelen van verbrandingsmotoren. Vanaf nu is de volledige focus gevestigd op elektrische voertuigen

De CEO stelt dat Audi alleen nog de bestaande benzine- en dieselmotoren aanpast om aan de nieuwe emissierichtlijnen te voldoen. De nieuwe emissienormen zijn strikter waardoor het technisch erg uitdagend wordt. Het heeft volgens Audi dan ook geen zin meer om te investeren in het verdere ontwikkelen van de motoren.

Audi zorgt er wel voor dat het motorengamma aan de eisen voldoet, maar ze beginnen niet aan de productie van nieuwe motoren. Vorig jaar zei de branchevereniging VDA dat de verbrandingsmotoren tot hun einde gebracht zouden worden door de nieuwe strenge uitstootrichtlijnen.

Over vier jaar wil Audi twintig elektrische modellen in hun assortiment hebben. De Q4 e-tron is vandaag geïntroduceerd en In 2022 volgen al meer elektrische modellen zoals de elektrische Q5 en de variant van de e-tron GT, de Avant.

Kom in contact

Benieuwd naar de overige ontwikkelingen of zelf toe aan een elektrische auto met laadvoorziening?
Neem dan nu contact op.

 

Wij gebruiken cookies bijvoorbeeld om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Bij akkoord geef je ons toestemming voor het gebruik van noodzakelijke, functionele en optimale cookies op onze website.