Skip to main content

Europees marktaandeel elektrische auto groeit dankzij stimuleringsmaatregelen

Volgens Acea is het marktaandeel in nieuwe elektrische auto’s in 2020 gestegen naar 10,5 procent. In 2019 was het aandeel nog 3 procent. Deze groei is te verklaren door de stimuleringsmaatregelen.

Terwijl het aandeel in elektrische auto’s groeit, is er een terugval in autoverkoop bij diesel- en benzineauto’s. Hoewel zij nog wel 75,5 procent van de totale autoverkoop innemen.

Terugval
Volgens Automotive daalde vorig jaar de dieselverkoop met 32,3% tot 2,8 miljoen voertuigen. In 2019 waren dit er nog 4,1 miljoen. Benzineauto’s zijn het afgelopen jaar met 37,3% gedaald tot 4,7 miljoen.

Anderzijds stegen de elektrische auto’s met 169,7% en vertegenwoordigden zij in 2020 een marktaandeel van 10,5%. De populariteit van de plug-in (PHEV) auto’s groeide het meest. Er was een stijging van 262%, 507 duizend nieuwe auto’s. De batterij-elektrische auto’s (BEV) zijn met 117% gegroeid naar 538.772 auto’s. Hybride elektrische auto’s (HEV) hadden een stijging van 59,4% naar 1,2 miljoen auto’s.

Interesse in laadvoorzieningen bij uw elektrische of hybride auto? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Kom in contact

Heeft u interesse in een laadstation in uw wagenpark? 

 

The 'First name' field is required
The 'Last name' field is required
Please enter a valid Email address

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wij gebruiken cookies bijvoorbeeld om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Bij akkoord geef je ons toestemming voor het gebruik van noodzakelijke, functionele en optimale cookies op onze website.