Skip to main content

Milieusubsidie EV's in 2022 verdubbeld

De Milieusubsidie EV's in 2022 wordt verdubbeld. Hierdoor wordt het nog aantrekkelijker en voordeliger een EV aan te schaffen. Door de aanschaf van een EV extra te stimuleren, probeert Nederland de andere Europese toplanden bij te benen in de nieuw verkoop van EV's. 

Milieusubsidie EV's in 2022 verdubbeld

Volgend jaar zal de MIA-subsidie (Milieu Investering Aftrek) op EV’s verdubbeld worden, namelijk van 13,5% naar 27% over maximaal 40 duizend euro. Dit houdt in – afhankelijk van de (zakelijk) aan te schaffen EV – een subsidie voor (lease)bedrijven en zzp-ers die kan oplopen tot ruim € 5.000. Hierdoor stimuleert de overheid het aanschaffen van een EV, en wordt dit nog aantrekkelijker en voordeliger. De MIA regeling is gebruikelijk alleen van toepassing op 'nieuwe' auto's. Gelukkig wordt de term 'nieuw' breder geïnterpreteerd, daarom geldt deze regeling ook voor jong gebruikte elektrische voertuigen, mits ze minder dan 6.000 km op de teller hebben staan.  

Bestelauto's oktober +5,1%, prognose 68k

De bestelauto verkoop noteert na drie mindere maanden weer eens in de plus. Tegenover 5.413 stuks in oktober vorig jaar, werden in oktober 5.688 nieuwe bestelauto’s afgeleverd, dit is een toename van 5,1%. Opgeteld over de eerste 10 maanden zijn er in 2021 – voornamelijk dankzij een goed tweede kwartaal – totaal 58.669 nieuwe bestelauto’s geregistreerd, in dezelfde periode van 2020 waren dit 51.120 stuks (+14,8%). De markt koers – volgens de jongste AUMACON-prognose – af op een jaartotaal van 68 duizend stuks. In 2020 waren dat slechts 60.3965 stuks.

Benieuwd naar wat Moblitics voor u kunt betekenen?

Kom in contact

Benieuwd naar wat Moblitics voor u kunt betekenen?

Wij gebruiken cookies bijvoorbeeld om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Bij akkoord geef je ons toestemming voor het gebruik van noodzakelijke, functionele en optimale cookies op onze website.