Skip to main content

Succesvol overstappen op elektrische auto’s

Het overstappen naar elektrisch kan uitdagend zijn voor uw onderneming. Er komt hier namelijk veel bij kijken. Hier leest u hoe u de verduurzaming van mobiliteit een goede vorm kan geven.

Volgens de directeur van Athlon, Niels van den Hoogen, wordt de overstap naar elektrisch gemaakt door het bewust worden en het veranderen van gedrag. Zo kunt u uw werknemers sturen op het nemen van een zuinigere auto’s bij het kopen van hun volgende leaseauto.

Er zitten veel twijfels en onzekerheden bij het rijden van een elektrische auto. Mensen vragen zich af of zij ermee op vakantie kunnen, vragen zich af hoe het laden werkt, etc. Volgens Niels van den Hoogen is het goed om uw medewerkers dit eerst zelf te laten ervaren. Zo kunnen zij comfortabel worden met een elektrische auto. Door het kort uit te proberen wordt de drempel om voor een elektrische auto te gaan verlaagd. Ook moet het aanbod zo laagdrempelig mogelijk zijn, met bijvoorbeeld deelmobiliteit op locatie. Zet een aantal elektrische deelauto’s op locatie voor uw medewerkers. Als een medewerker een klantgesprek heeft, hoeft die niet met de auto naar werk te komen.

Daarnaast is het belangrijk om op lange termijn te denken. Als uw elektrische wagenpark groeit, kunt u dit makkelijk uitbreiden met nieuwe laadpunten. Zo hoeft u na een aantal jaren niet opnieuw te investeren in een heel nieuw wagenpark.

De vraag naar duurzame en flexibele mobiliteit is door de coronacrisis flink gegroeid. Daarom is het bieden van flexibele oplossingen belangrijk. Denk aan een auto in de winter en een e-bike voor in de zomer.

Kom in contact

Heeft u interesse in een laadstation in uw wagenpark? 

 

Wij gebruiken cookies bijvoorbeeld om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Bij akkoord geef je ons toestemming voor het gebruik van noodzakelijke, functionele en optimale cookies op onze website.