Skip to main content

Verplichte laadpalen op parkeerterrein van uw bedrijf

Europese richtlijn Energy Performance of Buildings Directive (EPBD III)

Installeren van laadpalen op uw bedrijfsparkeerplaats

De Europese richtlijn Energy Performance of Buildings Directive (EPBD III) legt specifieke eisen op met betrekking tot laadinfrastructuur op bedrijfsterreinen. Bij Mobilitics begrijpen we de noodzaak van deze veranderingen en willen we u begeleiden bij het installeren van verplichte laadpalen op uw bedrijfsparkeerplaats. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen.

Laadinfrastructuur bij nieuwbouw & verbouwing

Gaat u een nieuw bedrijfspand bouwen met meer dan 10 eigen parkeerplaatsen? Dan is het verplicht om minimaal 1 laadpaal te hebben. Daarnaast moet 1 op de 5 parkeerplaatsen een aansluiting hebben voor een laadpaal. Dit is een essentiële stap om uw werknemers de mogelijkheid te bieden hun elektrische auto's op te laden op de werkplek.

Is er een grootschalige renovatie gepland voor uw bedrijfspand met meer dan 10 parkeerplaatsen? Het is verplicht om minstens 1 laadpaal te installeren. Een renovatie wordt als ingrijpend beschouwd bij aanpassingen van meer dan 25% aan de buitenkant van het gebouw. Ontdek ook de uitzondering: als de kosten voor een laadpunt meer dan 7% van de renovatiekosten bedragen, is een laadpaal niet verplicht. 

Laadpalen bij alle bedrijfspanden in 2025

Elektrisch Laden in 2025 | Vooruitstrevende Maatregelen voor Bedrijfspanden

Vanaf 2025 moeten bedrijfspanden met meer dan 20 parkeerplaatsen minimaal 1 laadpaal hebben. Dit is een stap in de richting van elektrisch rijden en duurzame mobiliteit.

Strikte normen voor laadpalen

Praktische informatie volgens het Besluit Infrastructuur

In de wereld van elektrische mobiliteit zijn de eisen aan laadpalen van cruciaal belang voor een veilige en efficiënte oplaadervaring. Volgens het Besluit infrastructuur alternatieve brandstoffen moeten laadpalen voldoen aan strikte normen. Denk hierbij aan het gebruik van type 2 contactdozen of voertuigconnectoren, wat de compatibiliteit met diverse elektrische voertuigen waarborgt. Daarnaast is de beveiliging van meetapparatuur essentieel om het oplaadgebruik te monitoren, ter bescherming van zowel dataverkeer als privacy van gebruikers.

Het goede nieuws is dat deze vereisten niet beperkt zijn tot privégebruik. Zelfs als uw parkeerplaats met verplichte laadpaal openbaar toegankelijk is, blijven dezelfde eisen gelden. Of het nu gaat om een zakelijke parkeerplaats bij uw bedrijf of een publieke parkeerplaats bij een winkel, het naleven van deze normen zorgt voor een uniforme kwaliteit van laadinfrastructuur.

Kortom, de toekomst van elektrisch laden is gebaseerd op normen die niet alleen technologische integriteit waarborgen, maar ook de privacy en veiligheid van gebruikers prioriteren.

Bij Mobilitics staan we klaar om u te begeleiden bij het kiezen van de juiste laadoplossingen, zowel voor uw bedrijf als voor openbaar gebruik. Kies voor Mobilitics | Uw Expert op het gebied van Laadoplossingen.

Duurzaam Laden voor de Toekomst

Mobilitics helpt u met een op maat gemaakte oplossing.

Laat de toekomst van uw bedrijf groen en elektrisch zijn! Vul het onderstaande formulier in en ontdek hoe wij bij Mobilitics u kunnen voorzien van de juiste laadoplossing.

Bel mij voor persoonlijk advies

Wij gebruiken cookies bijvoorbeeld om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Bij akkoord geef je ons toestemming voor het gebruik van noodzakelijke, functionele en optimale cookies op onze website.