Skip to main content

Laden stuk goedkoper dan tanken

Nederland heeft ruim 80.000 openbare laadpalen, waarvan ongeveer 2.000 snelladers. Nederland heeft hiermee de grootste laaddichtheid van Europa. Lees hier meer over de locatie van deze laadpalen in Nederland en Europa.

 

Laadpalen in Nederland

De laadinfrastructuur in Nederland groeit enorm. In 2018 waren er 37.000 openbare oplaadpunten en in 2021 is dit al uitgegroeid tot ruim 80.000 oplaadpunten. Met zoveel laadstations in Nederland is er altijd wel een bij u in de buurt. Bij een lange rit is het goed om te weten waar deze laadstations zich bevinden op de route.

Op de kaart is een overzicht gegeven van alle oplaadpunten in Nederland en buitenland. Hier staat ook informatie over de status van een laadpaal, type stekker en soms ook geschatte laadkosten.

Bekijk de kaart

 

Oplaadpunten in Europa

In Europa zijn er ruim 200.000 oplaadpunten, waarvan 20.000 snellaadpunten. Als je op vakantie gaat met een elektrische auto is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laadmogelijkheden op de reis en de eindbestemming. Zo kan je plannen en voorbereiden op waar je kan laden. Wij hebben de laadoplossingen van een aantal landen op een rijtje gezet.

België

België heeft ruim 8.000 laadpunten. Deze staan voornamelijk in de grote steden. De laadpalen staan nog niet door het hele land, daarom is een laadplanning van belang.

Duitsland

Duitsland heeft ruim 44.000 laadpunten. Deze staan vooral in het midden, westen en in de grote steden van Duitsland. De laadinfrastructuur in Duitsland is uitgebreid, maar een reis heeft wel nog enige planning nodig.

Frankrijk

Frankrijk heeft ook ruim 44.000 laadpunten. De meeste staan in Parijs en andere grote steden. Elke 80 kilometer is er een oplaadmogelijkheid. Voor een reis in Frankrijk is het naast de beschikbare laadpunten ook belangrijk om te kijken naar het type stekker en de laadpassen.

Italië

Italië heeft ongeveer 13.000 laadpunten. Deze staan met name in het noorden en in de grotere steden van Italië. De Italiaanse laadinfrastructuur is groeiend, maar nog niet dekkend. Een goede planning bij een reis door Italië is daarom belangrijk.

Oostenrijk

Oostenrijk heeft ruim 8.000 laadpunten. De laadinfrastructuur in Oostenrijk is nog niet dekkend en daarom is een goede voorbereiding aan te raden.

Bekijk de kaart

 

Laadpas

Mobilitics biedt laadpassen aan voor meer dan 150.000 laadstations in het binnen- en buitenland. Wanneer u een langere rit door Europa wilt maken dan hoeft u zich dus geen zorgen te maken over het laden. Met de laadpas van Mobilitics kunt u dus zorgeloos op reis, zowel in Nederland als in het buitenland.

Lees meer over onze laadpas

 

Bent u zelf toe aan een elektrische auto met laadvoorziening? Neem dan nu contact op!

Kom in contact

Heeft u interesse in een laadstation in uw wagenpark? 

 

The 'First name' field is required
The 'Last name' field is required
Please enter a valid Email address

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wij gebruiken cookies bijvoorbeeld om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Bij akkoord geef je ons toestemming voor het gebruik van noodzakelijke, functionele en optimale cookies op onze website.