Skip to main content

EV-verkoop Europa voor het eerst sinds 2015 hoger dan China

Volgens Internationaal Energie Agentschap (IEA) was de Europese nieuwverkoop van (plug-in) elektrische auto’s in 2020 hoger dan in China. Dit is niet gebeurd sinds 2015. In Europa zijn er namelijk 1,3 miljoen elektrische auto’s verkocht, terwijl er in China 1,2 miljoen elektrische auto’s zijn verkocht. In 2019 werden er in Europa nog maar 465 duizend (plug-in) elektrische auto’s verkocht. Dat jaar werden er in China 1,1 miljoen EV’s verkocht.

Het Internationaal Energie Agentschap had deze groei niet verwacht. De verkoop is wereldwijd met 40 procent gestegen naar ruim 3 miljoen auto’s in 2020. Dit is mede te verklaren door de stimuleringsmaatregelen van nationale overheden. In 2019 waren er wereldwijf 2,1 miljoen EV’s verkocht. Volgens IEA rijden er nu in totaal10 miljoen EV’s rond. Volgens branchevereniging Acea is het Europese marktaandeel van (plug-in) elektrische auto’s in 2020 gestegen naar 10,5 procent.

Interesse in laadvoorzieningen bij uw elektrische of hybride auto? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Kom in contact

Heeft u interesse in een laadstation in uw wagenpark? 

 

The 'First name' field is required
The 'Last name' field is required
Please enter a valid Email address

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wij gebruiken cookies bijvoorbeeld om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Bij akkoord geef je ons toestemming voor het gebruik van noodzakelijke, functionele en optimale cookies op onze website.